Wasabi Company

PARTNER

The Wasabi Company

In Dorset en Hapshire in Engeland word al sinds de jaren 1850 waterkers geteeld. In lange rijen van grindwaterbedden met stromend water groeien de plantjes uit tot een pittige bladgroente. Het was de waterkers die John Old en het team van The Wasabi Company naar wasabi leidde.

Zij ontdekten overeenkomsten tussen de teelt van waterkers en wasabi, maar ook dat wasabi een moeilijk te telen gewas is en dat het in Europa nog nooit met succes was verbouwd. Dat klonk als een mooie uitdaging voor John Old en zijn gepassioneerde team!

Zij begonnen met het telen van wasabi in een aantal verlaten waterkersbedden en na veel vallen en opstaan was daar na 2 jaar de eerste wasabi-oogst. Inmiddels bereikt de verkoop van wasabi de topchefs in heel Europa. Velen van hun gebruiken wasabi op de traditionele manier, vers geraspt bij sushi en sashimi.

TEELT

De juiste balans

Wilde wasabi die langs beekjes in de Japanse bergen groeit, profiteert van voedings- en zuurstofrijk water. Het is gewend aan milde temperaturen en zomerschaduw door de bladeren van grote bomen die langs de oevers van de beekjes groeien. Het zijn deze omstandigheden die The Wasabi Company in hun kweeksysteem recreëert met behulp van traditionele Japanse teelttechnieken. De wasabi maakt gebruik van natuurlijk bronwater dat rijk is aan mineralen en voedingsstoffen, welke naar de oppervlakte borrelt door artesische bronnen bovenaan de grindwaterbedden.

Optimale groeiomstandigheden vereisen de juiste balans tussen zon, schaduw en waterstroom op verschillende tijdstippen van het jaar; door deze zorgvuldig te controleren, kunnen zij de wasabi vrij houden van het gebruik van pesticiden en groeien in de best mogelijke omstandigheden.

Wasabi

PRODUCT

Wasabi

De kans is groot dat je nog nooit echte wasabi hebt gegeten. De zakjes wasabi die vaak geserveerd worden bij sushi, zijn vaak gemaakt van het goedkopere broertje van wasabi; de mierikswortel, vergezeld van tal van toevoegingen. Wasabi barst van de umami-smaak.

NAAR WASABI

CONTACT

Word ook partner van Bud Holland

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op