8 groene asperges
2 Readylicious avocado’s
4 el zure room
sap en rasp van halve limoen
125 g feta, plak
100 g zeekraal, schoongemaakt
6 radijsjes, gewassen
8 sprieten bieslook
4 kwarteleitjes
8 blaadjes basilicum
Avocado gevuld met feta, zeekraal, radijs, groene asperges en gebakken kwartelei
Snijd 2-3 centimeter van de houtige onderkant van de asperges. Blancheer de asperges in 3-4 minuten beetgaar in kokend water met zeezout. Schep ze daarna direct in koud water en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Blancheer de zeekraal 15 seconden in kokend water (zonder zout) en spoel het direct af op een bolzeef met koud water. Laat goed uitlekken.
Snijd de bieslook in stukjes van 2-3 centimeter.
Schaaf de radijsjes in papierdunne plakken en leg ze 1-2 minuten in ijskoud water zodat ze extra knapperig worden.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de helften.
Prak in een lage brede schaal het vruchtvlees fijn met een vork, voeg zure room, sap en rasp van lim
oen toe. Verkruimel driekwart van de feta boven de geprakte avocado en meng door elkaar. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen.
Schep het avocadomengsel terug in de schil en strijk de bovenkant glad met een (palet)mes.
Bedek de avocado met stukjes asperges, radijs, zeekraal en kruimel er de overige feta over.
Bak de kwarteleitjes; verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag met iets olijfolie, breek een eitje open met de punt van een klein mes en laat het ei voorzichtig in de pan glijden. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Bak de eitjes op laag vuur tot het eiwit is gestold.
Leg het eitje op de avocado en decoreer met basilicumblaadjes.
— FRUIT
Readylicious® avocado
Mmm… Readylicious! Avocado’s van Readylicious zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.