4 rode puntpaprika’s
3 el olijfolie, naturel
2 Readylicious® avocado’s
25 g rucola
Salsa verde
4 ansjovisfilets
250 ml koude melk
2 tl groene kruidenmosterd
75 ml fruitige extra vièrge olijfolie
4 cornichons (kleine augurkjes)
1 el kappertjes, uitgelekt
20 Taggiasche olijven, gehalveerd
15 g basilicum
10 g dragon
10 g bladpeterselie
Avocado met salsa verde en gegrilde puntpaprika
Gegrilde puntpaprika
Verpak de paprika’s in dubbel aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven op 175 ºC. Laat ze in de folie afkoelen. Trek daarna de velletjes eraf, verwijder zaadjes en zaadlijsten.
Snijd de paprika’s in vier gelijke stukken. Leg in een diep bord en besprenkel royaal met olijfolie. Bewaar voor de eindbereiding.
Salsa verde
Schenk de melk over de ansjovisfilets en laat 15 minuten wellen. Spoel ze daarna af met koud water, dep ze droog tussen keukenpapier en snijd in kleine stukjes.
Roer de groene kruidenmosterd door de olijfolie.
Snijd de cornichons in dunne schuine plakjes en voeg samen met de kappertjes en olijven toe aan het olijfoliemengsel.
Pluk de blaadjes kruiden van de stelen, was ze in ruim koud water, dep goed droog tussen keukenpapier en snijd ze grof.
Roer de kruiden en de ansjovis door de olijfoliebasis en breng de salsa verde op smaak met zeezout en peper uit de molen.
Eindbereiding
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de helften. Snijd elke helft in vijf parten.
Verhit een grillpan en grill de stukken puntpaprika aan één zijde goudbruin.
Verdeel de parten avocado, gegrilde puntpaprika en rucola over het bord en lepel er salsa verde over.
— FRUIT
Readylicious® avocado
Mmm… Readylicious! Avocado’s van Readylicious zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.