12 personen
60 minuten
Ingrediënten bodem:
160 g fijngemalen tarwe biscuits
70 g ongezouten, gesmolten roomboter
Ingrediënten vulling:
100 g kokosmeel
250 g mascarpone
100 g ricotta
250 g verse slagroom
100 g poedersuiker
Ingrediënten topping:
300 ml kakipuree
1/4 vanillestokje, merg
1 theelepel johannesbroodpitmeel
Exotische cheesecake met kaki
Bodem
Smelt de boter in een pan en maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens door elkaar en druk het mengsel in een cakevorm. Zet opzij in de koelkast.
Roomvulling
Klop de slagroom met een mixer tot een luchtig mengsel. Meng de kokosmeel, mascarpone, ricotta en poedersuiker in een kom door elkaar en voeg de geklopte slagroom toe. Schep de roomvulling over de koekbodem in de springvorm, strijk glad en zet in de koelkast.
Topping
Pureer de rijpe kaki’s en voeg een snufje vanille (merg) toe. Verwarm een gedeelte van de kakipuree met de johannesbroodpitmeel in een pan. Haal van het vuur en roer goed door elkaar totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg dit samen met de koude kakipuree en mix tot een gladde massa. Verdeel de kakipuree over de roomvulling en strijk glad. Zet de taart voor een aantal uur in de koelkast.
Decoreer de taart met een bloem gemaakt van de schil van kaki’s en blaadjes mint en geniet van dit culinaire feestje!
— FRUIT
Kaki
De kaki is een vrolijke, oranje vrucht met zoet, sappig vruchtvlees en een vrij stevige schil. Kaki’s lijken qua uiterlijk wel een beetje op oranje tomaten maar dan met een smaak die iets weg heeft van een abrikoos of mango.