Mango-limoensoep
3 ReadyLicious mango’s
1 limoen (schoongeboend)
1 perssinaasappel (schoongeboend)
2 passievruchten
Sticky rice
100 g sushi rijst
300 ml kokosmelk
1 el honing
mespunt zeezout
1 citroen
2 el blank sesamzaad
2 el zwart sesamzaad
Frisse mango-limoensoep met sticky rice en sesam
Mango-limoensoep
Gebruik 2 mango’s om in blokjes te snijden. Schil de mango’s. Zet de mango rechtop en snijd langs beide kanten van de amandelvormige pit zodat je twee dikke plakken krijgt.
Snijd de plakken in gelijkmatige blokjes van ongeveer 1 centimeter, bewaar ze afgedekt in de koelkast voor de eindbereiding.
Snijd het resterende vruchtvlees van de pitten en van de overgebleven mango en bewaar in de koelkast voor de soep.
Sticky rice
Spoel de sushirijst in een bolzeef af met koud water en laat 15 minuten in een kom met ruim koud water staan. Spoel de rijst daarna nogmaals af en laat goed uitlekken.
Breng de rijst met de kokosmelk langzaam naar het kookpunt.
Sluit de pan af met een deksel en zet op een vlamverdeler, zodat de rijst in ongeveer 15 minuten geleidelijk aan de kokosmelk kan opnemen en gaar kan worden.
Blijf regelmatig roeren om te voorkomen dat de rijst niet op de bodem gaat vastzitten.
Zet het vuur uit zodra de rijst gaar is, voeg zeezout toe, meng er met een vork de honing door en rasp er de schil van citroen bij. Laat de rijst afgedekt nog 10 minuten rusten en afkoelen.
Verwarm intussen een bakpan en rooster de sesamzaadjes 3-4 minuten op laag vuur tot ze gaan geuren. Bewaar ze in een brede schaal.
Vorm van de rijst met vochtige handen 4 balletjes en rol ze door de sesamzaadjes.
Eindbereiding & presentatie
Rasp de buitenste schil van de limoen en sinaasappel bij het mangovruchtvlees voor de soep.
Pers het sap uit de vruchten en schenk er bij.
Pureer alles in de blender tot het volledig glad is.
Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees uit de helften op een schone snijplank, hak de pitjes fijn en schep het in een kommetje.
Schenk de mangosoep in diepe borden. Leg er het sticky rice balletje in, verdeel de mangoblokjes rondom en lepel er het passievruchtsap en de zaadjes bij.
Decoreer eventueel met eetbare bloemen, zoete kruiden of cress.
— FRUIT
Readylicious® mango
Mmm… Readylicious! Mango’s van Readylicious® zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.