2 personen
15 minuten


1 horned melon (kiwano)
4 bollen yoghurt ijs
1 limoen
hot honey naar smaak
fijngehakte pistachenootjes
verse muntblaadjes

Froyo with a spike

Halveer de horned melon (kiwano) en lepel het vruchtvlees in een schaaltje. Leg de uitgeholde schillen opzij – die gebruiken we later als tropische ijscoupes.

Snijd de limoen doormidden en pers één helft uit boven het vruchtvlees. Meng dit door elkaar.

Verwarm de honing met een snuf chilivlokken in een klein pannetje op middelhoog vuur. Roer tot de honing mooi vloeibaar is en de chili zijn werk doet. Laat het even afkoelen en meng daarna met het horned melon-limoen mengsel. Pas de hoeveelheid aan naar smaak – voor een perfect zoet-fris tropisch sausje met een licht pittige twist.

Schep in elke schil 2 bollen ijs. Lepel daar het horned melon-limoen-hot honey mengsel overheen als exotische topping. Strooi als finishing touch de pistachepoeder erover en maak af met wat verse muntblaadjes. Een tropisch kunstwerk om van te genieten!

Liever wat extra pit? Geef het geheel een extra drizzle hot honey of strooi er wat extra chillivlokken over.

Kiwano ijsje

FRUIT

Horned melon

Horned melon, ook wel kiwano genoemd, is een exotisch familielid van de komkommer en meloen. Zijn stekelige schil geeft ‘m niet alleen een opvallend uiterlijk, maar verklaard ook de naam. Binnenin dit opvallende fruit bevinden zich kleine kamers met groene ‘drillerige’ zaadjes. Deze zijn eetbaar en brengen een verrassende, frisse smaak met zich mee.

Meer recepten