12 stuks
15 minuten + 3 uur vriezer


400g Griekse yoghurt
125g granaatappelpitjes
125g blauwe bessen
100g gepofte quinoa
200g pure chocolade (min. 70%)
Kokosrasp
Amandel stiften
Snuf zout


Garnering:
Granaatappelpitjes
Blauwe bessen
Chilivlokken

Frozen Choc-Yogurt Blueberry Bar

Meng de yoghurt met honing en schep er voorzichtig de granaatappelpitjes, blauwe bessen en puffs doorheen. Houd wat granaatappelpitjes en blauwe bessen apart voor de garnering.

Gebruik een siliconen repen-/snackvorm en verdeel hier het yoghurtmengsel over in een egale laag van ongeveer 1,5 cm dik. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (30 sec. per keer roeren), laat even afkoelen en schenk dit over het yoghurtmengsel. Bestrooi met kokosrasp, amandelstiften, snuf zout en chilivlokken. Plaats dit in de vriezer voor circa 3 uur of tot het stevig is.

Haal de bevroren yoghurt-chocolade repen uit de vriezer en druk ze voorzichtig uit de siliconen vorm. Garneer met wat granaatappelpitjes, blauwe bessen en chilivlokken voor de perfecte presentatie.

Alternatief: Heb je geen siliconen repen-/ snackvorm, gebruik dan een kleine bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Schenk hier het yoghurtmengsel over in een egale laag van circa 1,5 cm dik en volg de overige stappen. Snijd het bevroren yoghurt-chocolade mengsel in repen.

Frozen Choc-Yogurt Blueberry bar

FRUIT

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn kleine, ronde, en sappige bessen die behoren tot de heidefamilie. De diepblauw- tot paarse bessen staan bekend om hun zoete, lichtzure smaak en voedingswaarde.

FRUIT

Granaatappel

De granaatappel ziet eruit als een grote, roze-rode appel met een leerachtig schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijdt, zie je de ontelbare rode pitjes. Deze pitjes smaken zoet en lichtzuur en hebben een fijne, knapperige bite. Ze worden dan ook vaak gebruikt als een topping over yoghurt en salades.

Meer recepten