4 personen
45 minuten
2 grote kipfilet
200 gr gepureerde artisjok, Sud’n’Sol
200 gr gegrilde artisjok, Sud’n’Sol
300 gr aardpeer
8 takjes verse citroentijm
Zeezout en zwarte peper van de molen
Olijfolie
Chermoula poeder
Kip gevuld met Artisjok
Snij elke filet in de lengte open en vul met een stevige eetlepel gepureerde artisjok, en plooi weer dicht.
Kruid de buitenkant van de kip met zeezout en chermoula poeder.
Kleur aan beide zijden in een pan met wat olijfolie en plaats gedurende een 10-tal minuten in een oven van 180°c.
Schil de aardpeer en snij in blokjes van ongeveer 1 cm.
Bak deze lichtbruin & krokant gaar in een pan met een scheut olijfolie en wat zeezout.
Voeg nu de gegrilde artisjok toe en kruid met wat peper en een beetje van de citroentijm.
Snij elke filet in 2 en plaats een stuk op elk bord met wat bakjus.
Plaats de groentenmix ernaast.
Werk af met een lepel gepureerde artisjok, een takje citroentijm en wat chermoula poeder.
— SUD’N’SOL
Sud’n’Sol artisjok
Kipfilet gevuld met gemarineerde artisjok, chermoula, venkelzaadjes, citroentijm en gebakken aardpeerblokjes met gegrilde artisjok.