Sesamkletskop
110 g slagroom
165 g fijne kristalsuiker
50 g bloem
mespunt zeezout
1 sinaasappel
1,5 el zwarte sesamzaadjes
Gevulde kiwi
6 kiwi’s
2 ReadyLicious avocado’s
2 el zure room
sap van 1 limoen
1 el honing
100 g frambozen
Kiwi gevuld met zoete avocadomousse, sinaasappel, framboos en sesamkletskop
Sesamkletskop
Verwarm de oven voor op 190˚C.
Roer de slagroom, suiker, bloem en zeezout met een garde tot een glad beslag.
Rasp de schil van de sinaasappel en voeg samen met de sesamzaadjes toe aan het beslag.
Strijk het beslag met een paletmes zeer dun uit over het hele oppervlak van een vel bakpapier of een bakmat dat past op de bakplaat. Hoe dunner hoe verfijnder en brozer de kletskoppen.
Bak ze in 8-10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat de kletskop een minuut afkoelen. Breek ze dan in ongelijke stukken.
Bewaar in een afgesloten bakje tussen vetvrij papier.
Eindbereiding
Schil met een scherp mes de sinaasappel tot op het vruchtvlees af zodat al het wit verwijderd is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Halveer de kiwi’s. Schep voorzichtig met een lepel het vruchtvlees eruit door met een lepel een rond draaiende beweging te maken zodat de schil heel blijft.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukken. Pureer het in de keukenmachine met de zure room, limoensap en honing tot een gladde mousse. Schep de mousse in een spuitzak met een gladde spuitmond van 5 millimeter doorsnede.
Vul de halve kiwi’s met het gesneden vruchtvlees, spuit er een laag avocadomousse op, dek af met toefjes. Decoreer met partjes sinaasappel, frambozen en een sesam-kletskop.
— FRUIT
Readylicious® avocado
Mmm… Readylicious! Avocado’s van Readylicious zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.