Sinaasappel-honingsiroop
200 ml vers geperst sinaasappelsap
2 el honing
Fruit
1 ReadyLicious mango
1 kleine ananas
1 papaja
8 lychees
25 g kokosrasp
Kokos-sabayon
4 eidooiers
2 el fijne tafelsuiker
75 ml kokoslikeur
Mango, papaja, lychee en ananas met warme kokos-sabayon
Sinaasappel-honingsiroop
Breng sinaasappelsap met honing aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een lichte siroop.
Fruit snijden
Schil de mango. Zet de mango rechtop en snijd langs beide kanten van de amandelvormige pit zodat je twee dikke plakken krijgt. Snijd de stukken mango in parten.
Snijd het overige vruchtvlees van de pit en bewaar eventueel in de diepvriezer om er een smoothie van te maken.
Snijd de onder en –bovenkant van de ananas. Zet de vrucht rechtop en verdeel in zes parten. Snijd de schil en het houtige gedeelte van het vruchtvlees. Verdeel de parten in stukken van ongeveer 1 centimeter dik.
Halveer de papaja en schep de pitjes eruit. Snijd de vrucht in acht parten en snijd het vruchtvlees van de schil.
Pel de schil van de lychees. Halveer de vruchten en haal de pit eruit.
Eindbereiding
Verdeel de mango, ananas, papaja en lychees over een diep bord en schenk er een flinke lepel sinaasappel-honingsiroop over.
Sabayon kloppen; klop in een sauspan de eidooiers met suiker en kokoslikeur door elkaar. Verwarm op matig vuur en blijf actief kloppen met een garde (circa 5 minuten) tot een luchtige maar stevige schuimsaus ontstaat. Haal dan direct de pan van het vuur en lepel de sabayon over het fruit.
Strooi er kokosrasp over.
— FRUIT
Readylicious® mango
Mmm… Readylicious®! Mango’s van Readylicious® zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.