Project omschrijving

4 personen

1 uur

Sinaasappel-honingsiroop

200 ml vers geperst sinaasappelsap

2 el honing

Fruit

1 ReadyLicious mango

1 kleine ananas

1 papaja

8 lychees

25 g kokosrasp

Kokos-sabayon

4 eidooiers

2 el fijne tafelsuiker

75 ml kokoslikeur

Mango, papaja, lychee en ananas met warme kokos-sabayon

Sinaasappel-honingsiroop

Breng sinaasappelsap met honing aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een lichte siroop.

Fruit snijden

Schil de mango. Zet de mango rechtop en snijd langs beide kanten van de amandelvormige pit zodat je twee dikke plakken krijgt. Snijd de stukken mango in parten.

Snijd het overige vruchtvlees van de pit en bewaar eventueel in de diepvriezer om er een smoothie van te maken.

Snijd de onder en –bovenkant van de ananas. Zet de vrucht rechtop en verdeel in zes parten. Snijd de schil en het houtige gedeelte van het vruchtvlees. Verdeel de parten in stukken van ongeveer 1 centimeter dik.

Halveer de papaja en schep de pitjes eruit. Snijd de vrucht in acht parten en snijd het vruchtvlees van de schil.

Pel de schil van de lychees. Halveer de vruchten en haal de pit eruit.

Eindbereiding

Verdeel de mango, ananas, papaja en lychees over een diep bord en schenk er een flinke lepel sinaasappel-honingsiroop over.

Sabayon kloppen; klop in een sauspan de eidooiers met suiker en kokoslikeur door elkaar. Verwarm op matig vuur en blijf actief kloppen met een garde (circa 5 minuten) tot een luchtige maar stevige schuimsaus ontstaat. Haal dan direct de pan van het vuur en lepel de sabayon over het fruit.

Strooi er kokosrasp over.

FRUIT

Readylicious® mango

Mmm… Readylicious®! Mango’s van Readylicious® zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.

LEES VERDER

Meer recepten van Angelique Schmeinck

Mango, papaja, lychee en ananas met warme kokos-sabayon2020-12-22T14:12:13+01:00
Mango, papaja, lychee en ananas met warme kokos-sabayon
Salade van rettich, komkommer en zeekraal met tonijn en mango-passievruchtdressing2020-12-10T11:41:34+01:00
Salade van rettich, komkommer en zeekraal met tonijn en mango-passievruchtdressing
Frisse mango-limoensoep met sticky rice en sesam2020-12-22T14:20:08+01:00
Frisse mango-limoensoep met sticky rice en sesam
Kiwi gevuld met zoete avocadomousse, sinaasappel, framboos en sesamkletskop2020-12-10T10:44:52+01:00
Kiwi gevuld met zoete avocadomousse, sinaasappel, framboos en sesamkletskop