2 personen
20 minuten
Dressing:
1 rijpe horned melon, pitjes en sap
1/2 limoen, uitgeperst
2 el olijfolie
1 el honing
snuf zout
Salade:
1/2 watermeloen, in blokjes of bolletjes
feta, in blokjes of verkruimeld
granaatappelpitjes
pistachenootjes, fijngehakt
verse muntblaadjes, fijngehakt of gescheurd
verse basilicum, fijngehakt of gescheurd
Spikes & Sunshine Salade
Dressing:
Halveer de horned melon en lepel het sappige vruchtvlees met pitjes in een kommetje. Snijd de limoen doormidden en knijp beide helften boven het kommetje met horned melon uit. Voeg de olijfolie, honing en een snuf zout toe en roer alles goed door elkaar. Zet apart.
Salade:
Snijd de watermeloen doormidden en maak blokjes of bolletjes van het vruchtvlees. Verdeel deze over een saladeschaal en verkruimel de feta erover. Voeg de basilicum- en muntblaadjes toe. Schenk vervolgens de horned melon-limoendressing erover en maak de salade af met granaatappelpitjes en pistachenootjes.
Een zomerse explosie van kleur, smaak en tropische vibes. Eet smakelijk!

— FRUIT
Horned melon
Horned melon, ook wel kiwano genoemd, is een exotisch familielid van de komkommer en meloen. Zijn stekelige schil geeft ‘m niet alleen een opvallend uiterlijk, maar verklaard ook de naam. Binnenin dit opvallende fruit bevinden zich kleine kamers met groene ‘drillerige’ zaadjes. Deze zijn eetbaar en brengen een verrassende, frisse smaak met zich mee.