6 personen
45 minuten
6 Kant-en-klare tartelettes
Witte chocolade (geschaafd)
1 Pitahaya
1 Carambola
6 Physalis
Granaatappelpitjes
90 ml slagroom
1 el honing
1/4 vanillestokje, merg
200 gr witte chocolade, grof gehakt
20 gr boter
Tartelettes exotisch fruit
Doe voor de ganache de slagroom, honing en het vanillemerg in een steelpannetje en verwarm deze tot zo’n 60 °C.
Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Giet het roommengsel bij de gesmolten chocolade en meng deze met behulp van een staafmixer. Voeg de boter toe en mix deze er nog kort door. Dek de ganache af met folie en laat deze op kamertemperatuur opstijven.
Verdeel de ganache over de taartbodempjes. Garneer de taartjes met pitahaya, carambola, physalis en de granaatappelpitjes. Schaaf vervolgens de witte chocolade eroverheen voor de finishing touch.
— FRUIT
Pitahaya
Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van de pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.