6 personen
45 minuten

6 Kant-en-klare tartelettes

Witte chocolade (geschaafd)

1 Pitahaya

1 Carambola

6 Physalis

Granaatappelpitjes

90 ml slagroom

1 el honing

1/4 vanillestokje, merg

200 gr witte chocolade, grof gehakt

20 gr boter

Tartelettes exotisch fruit

Doe voor de ganache de slagroom, honing en het vanillemerg in een steelpannetje en verwarm deze tot zo’n 60 °C.

Smelt intussen de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Giet het roommengsel bij de gesmolten chocolade en meng deze met behulp van een staafmixer. Voeg de boter toe en mix deze er nog kort door. Dek de ganache af met folie en laat deze op kamertemperatuur opstijven.

Verdeel de ganache over de taartbodempjes. Garneer de taartjes met pitahaya, carambola, physalis en de granaatappelpitjes. Schaaf vervolgens de witte chocolade eroverheen voor de finishing touch.

FRUIT

Pitahaya

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van de pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.

LEES VERDER

Meer recepten