circa 24 hapjes
45 minuten
2 zoete aardappels
olijfolie
200 g feta kaas
200 g Griekse yoghurt
citroensap
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 verse vijgen
granaatappelpitjes
peper en zout
Zoete aardappel crostini
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was en droog de zoete aardappelen grondig. Snijd ze in plakken van 1 cm dik. Meng de zoete aardappelen in een kom met olijfolie en de fijngehakte, verse tijm en rozemarijn. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rondjes ongeveer 30 minuten in de oven. Draai ze halverwege, zodat beide kanten lekker krokant worden. Laat ze afkoelen.
Doe de feta in een kom en laat op kamertemperatuur komen. Maak de feta los met een vork en voeg de yoghurt, citroensap en fijngehakte tijm toe. Klop alle ingrediënten goed los met een mixer.
Leg de zoete aardappelcrostini’s op een serveerschaal of bord. Schep met een lepel een klein beetje van het feta-yoghurtmengsel op de crostini’s. Garneer met een stukje vijg en de granaatappelpitjes over elke hapje. Klaar om te serveren en te proeven!
— AARDAPPELEN
Zoete aardappel
Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is deze heerlijke, zoete knol geen ‘echte’ aardappel. Zoete aardappelen zijn er in velen kleuren en variëteiten. Zo bestaan paarse, witte, oranje en rode zoete aardappelen. Het is wereldwijd een populair en belangrijk gewas en ontzettend veelzijdig.