— FRUIT
Ambarella (Pomster)
Ambarella, Pomster, Kedondong of Tahiti-appel, deze vrucht kent vele namen en is te herkennen aan zijn stekelige pit in het midden. De ambarella kun je zowel rijp als onrijp eten. Als de ambarella onrijp is, is hij groen, stevig en zoetzuur van smaak. Een lekkere toevoeging in curry’s. Bij een rijpe ambarella heeft de schil een goudgele kleur, is de smaak lekker zoet en heerlijk om zo uit de hand te eten.
Oorsprong
De ambarella komt oorspronkelijk uit Maleisië, maar groeit tegenwoordig wereldwijd in de tropen. Bud holland importeert de ambarella vanuit de Dominicaanse Republiek. Naast het toerisme is de landbouw een belangrijke sector voor de Dominicaanse Republiek. De diversiteit van het landschap en het tropische klimaat maakt de Dominicaanse Republiek super geschikt voor een jaarronde teelt van een breed aanbod aan groenten en fruit.
DOMINICAANSE REPUBLIEK
Bewaartips
Je kunt de ambarella een aantal dagen op de fruitschaal bewaren.
Bereidingstips
Een onrijpe ambarella is zoetzuur van smaak en is een heerlijke toevoeging in curry’s of andere stoofgerechten. Een rijpe ambarella is heerlijk zoet van smaak en erg lekker om zo uit de hand te eten of door een frisse salade te mengen.