Dulse zeekool

ZEEGROENTEN

Dulse zeekool

Dulse zeekool behoort tot de rode zeewieren en heeft een unieke, rokerige, volle smaak. Palmaria, de naam van dit soort zeewier, betekent in het Latijns ‘de palm van de hand’, die naam verwijst naar de hand-achtige vorm van de zeewier.

Beschikbaarheid dulse zeekool

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Zeekool groeit in het water, langs de kusten van Noord-Amerika en Europa. Maar ook in koude wateren wereldwijd.

FRANKRIJK

Frankrijk
Dulse zeekool

Bewaartips

Bewaar dulse zeekool in de koelkast.

Bereidingstips

Verwijder het zout door het wier gedurende drie minuten onder stromend kraanwater te wassen. Dulse zeekool is lekker in een omelet en past ook goed in een gemengde salade met bijvoorbeeld wortel.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van dulse zeekool? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS