Bloemkoolzwam (Cauliflower Mushroom)

PADDENSTOELEN

Bloemkoolzwam (Cauliflower Mushroom)

Met zijn ruige, unieke uitstraling is deze paddenstoel een echte eye-catcher. De bloemkoolzwam is te herkennen aan zijn grillige vorm en sponsachtig uiterlijk. Door de roomwitte kleur en de vorm heeft deze paddenstoel wel iets weg van een bloemkool wat ook meteen de naam verklaart. Daarnaast wordt deze paddenstoel soms ook sponszwam genoemd. Bloemkoolzwammen hebben een zachte structuur met een sterk, kruidig aroma en een heerlijke, aardse en nootachtige smaak. Een ware delicatesse!

Beschikbaarheid bloemkoolzwam

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Bloemkoolzwammen zijn wereldwijd op een aantal plekken in het wild te vinden. Ze zijn vrij zeldzaam en groeien in bossen laag bij de grond op de stronk of wortels van hardhouten bomen, vooral bij eiken en coniferen. Tegenwoordig worden bloemkoolzwammen ook commercieel gekweekt.

CHINA

China
Bloemkoolzwam (Cauliflower Mushroom)

Bewaartips

In de koelkast kun je de bloemkoolzwammen enkele dagen bewaren.

Bereidingtips

Bloemkoolzwammen worden veelal gekookt verwerkt in gerechten. Door de grillige vorm kan er nog wat vuil verstopt zitten in de dichte plooien. Belangrijk dus om ze voor gebruik even goed schoon te maken. Door hun heerlijke, aardse en nootachtige smaak zijn ze een geliefd ingrediënt in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van bloemkoolzwam? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS