— GEDROOGD FRUIT
Moerbeibessen
Deze gedroogde moerbeibessen zien er op het eerste gezicht misschien niet heel aantrekkelijk uit door de verrimpelde structuur, maar als je ze eenmaal geproefd hebt zal je zeker aangenaam verrast zijn door de heerlijke zoete smaak. De vorm van deze bessen heeft wel iets weg van een framboos of braam, maar dan gedroogd. Gedroogde moerbeibessen zijn vol van smaak welke te vergelijken is met rozijnen en een vleugje honing. Doordat ze gedroogd zijn hebben ze een knapperige bite met een zachte binnenkant.
Beschikbaarheid gedroogde moerbeibessen
Oorsprong
Moerbeibessen groeien aan bomen die van nature voorkomen in de subtropische regio’s van Azië, Noord-Amerika en Afrika. Van oorsprong komen ze uit China waar ze de moerbeibessen al tradities lang als gezond voedingsmiddel toe passen. Tegenwoordig worden moerbeibessen veel in Turkije verbouwd.
TURKIJE
Bewaartips
Gedroogde moerbeibessen kun je het beste op een droge plek op kamertemperatuur bewaren.
Bereidingstips
Gedroogde moerbeibessen zijn door hun knapperige bite en zoete smaak heerlijk om als snack te eten of als ontbijt met yoghurt en granola. Zodra de gedroogde moerbeibessen met vocht in aanraking komen, bijvoorbeeld vermengd door de yoghurt, worden ze zacht en verdwijnt het knapperige karakter. Gedroogde moerbeibessen kunnen ook goed gebruikt worden als ingrediënt voor bijvoorbeeld jam, gebak, smoothie, salade.