Marjoraan

KRUIDEN

Marjoraan

Marjoraan wordt ook wel ‘echte marjolein’ genoemd. Het is een kruid dat vaak gebruikt wordt voor het bereiden van worsten. En heeft om die reden ook de bijnaam ‘worstkruid’. Het is een vast ingrediënt in de traditionele Turkse keuken en smaakt een beetje bitter en sterk van smaak.

Beschikbaarheid marjoraan

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Marjoraan is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. In landen als Turkije, Cyprus en Egypte komt het veel voor en wordt daarom ook veel gebruikt in de traditionele keukens van deze landen. De marjoraan van Bud Holland wordt in Israël en Kenia geteeld.

ISRAËL & KENIA

Israel & Kenia
Marjoraan

Bewaartips

Bewaar marjoraan in de koelkast, daar is het enkele dagen houdbaar.

Bereidingstips

Pluk de blaadjes en hak eventueel fijn. Marjoraan wordt gebruikt in soepen, sauzen en stoofschotels en in de Turkse, Italiaanse en Spaanse keuken. De smaak is vrij sterk dus je hebt niet veel nodig om een gerecht op smaak te brengen.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van marjoraan? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS