— FRUIT
Rood-witte pitahaya
Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de gebroeders pitahaya; ook wel dragonfruit of drakenvrucht genoemd. De binnenkant van de pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. De pitjes zorgen voor een lekkere, knapperige structuur.
Beschikbaarheid rood-witte pitahaya’s
Oorsprong
Rood-witte pitahaya’s worden in Thailand en Vietnam geteeld. De cactussen zijn prachtig om te zien met vele hangende ‘cactusarmen’ met hieraan prachtige bloemen, welke uiteindelijk uitbloeien tot pitahaya’s.
THAILAND, VIETNAM & SPANJE
Bewaartips
Een rijpe, pitahaya kun je enkele dagen in de koelkast bewaren, maar kan je ze het best zo snel mogelijk eten. Een onrijpe pitahaya kun je laten narijpen bij kamertemperatuur.
Bereidingstips
Schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd vervolgens het decoratieve vruchtvlees in blokjes of schijfjes. Of gebruik een meloenbolletjeslepel om er leuke balletjes van te maken. Je kunt het vruchvlees natuurlijk ook zo uit de schil eten , zoals je bij een kiwi ook zou doen.