— AARDAPPELEN
Ratte aardappel
De aardappel is lang en onregelmatig van vorm en hierdoor wat lastiger om te schillen, maar de smaak maakt dat helemaal goed! De aardappel is vastkokend en heeft een kastanjeachtige smaak.
Beschikbaarheid Ratte aardappelen
Oorsprong
Wist je dat die oer-Hollandse aardappel oorspronkelijk uit Peru komt? Spanjaarden ontdekten de piepers bij de Inca’s tijdens hun ontdekkingsreizen in de 15e eeuw en introduceerde deze vervolgens in Europa. Ratte is een aardappelsoort uit Frankrijk. Hij werd voor het eerst vermeld in de aardappelcatalogi in 1935.
FRANKRIJK, ISRAËL, HOLLAND
Bewaartips
Bewaar aardappels koel en droog en zorg dat er geen zonlicht bijkomt.
Bereidingstips
Ratte aardappelen zijn vastkokend. Dit betekent dat ze geschikt zijn om te koken of te bakken. Bereid de aardappelen in de schil zodat ze meer vitamines behouden en smaakvoller zijn. Scheelt ook weer wat schilwerk!