Oba / Shiso Leaves

LEAVES, BLOEMEN, SPROUTS & CRESSEN

Shiso Leaves Green

Shiso Leaves Green heet in Japan ‘Ōba’. En er is geen visgerecht denkbaar, waar dit product niet bij geserveerd kan worden. Neem eens een mooi, vers stukje tonijn. Doop dat even licht in de Japanse sojasaus en wikkel er een Shiso blad omheen. Een ware smaaksensatie. Het blad is zeer mild van smaak maar is zeker aanwezig.

Beschikbaarheid Shiso Leaves Green

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Dit fraaie, groene blad komt uit oorspronkelijk uit Japan, maar wordt tegenwoordig ook geteeld in Nederland. In de Nederlandse taal wordt de smakelijke plant meestal Shiso genoemd, maar Japanners noemen de groene variant aojiso, aoba (“groen blad”), ōba (verbastering van aoba) of aoshiso en gebruiken deze dikwijls als smaakmaker bij sashimi (rauw gesneden vis).

NEDERLAND & JAPAN
Nederland Japan
Oba / Shiso Leaves

Bewaartips

Shiso Leaves kunnen tot negen dagen bewaard worden tussen 2° en 7°C.

Bereidingstips

Apart op een bordje in combinatie met een mengsel van gehakte verse tonijn en bijvoorbeeld wat fijngehakte sjalotjes met een druppeltje soja saus geeft iets unieks. Een uitdaging voor koks om met dit product te werken.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van Shiso Leaves Green? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS