— PONTHIER GROENTE- EN FRUIT PUREE
Ponthier fruit purees – Citroen
Maison Ponthier-citroenpuree wordt verkregen door het sap te extraheren en de vezels te verwijderen. Siciliaanse citroenen worden geselecteerd vanwege hun uitgesproken hoge kwaliteit. Het vulkanische eiland Sicilië, omringd door bergen, is een zeer vruchtbaar terrein om citrusvruchten te verbouwen. Deze goed doorlatende grond is een ideaal terrein voor citrusboomgaarden. Bovendien zijn de bergen rijk aan kleine stroompjes die zorgen voor een constante toevoer van water. Het van nature zonnige klimaat van het eiland draagt ook bij aan de goede kwaliteit van Siciliaans fruit, aangezien continue zonneschijn essentieel is om citrusvruchten correct te laten rijpen.
Ponthier fruit purees
Oorsprong
De meeste van de Ponthier purees bestaan voor 100% uit puur groente of fruit. De andere varianten bestaan uit minimaal 90% puur fruit en maximaal 10% pure rietsuiker zonder additieven. Het fruit wordt steevast geoogst wanneer de rijpheid optimaal is, resulterend in een hoge brix-waarde en optimale smaak. Bovendien hebben de purees een lange houdbaarheid.
Bewaartips
Bewaar bij +2°C tot +6°C. Na opening in de koelkast bewaren en binnen 12 dagen gebruiken.
Bereidingstips
De mogelijkheden van Ponthier Fruitpurees zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan gebak (cremes, compote, mouse, granita, glazuur etc.) en drankjes (cocktails, mocktails, smoothies, sappen, milkshakes, koffie etc.). Maar je kunt er ook mee koken. Denk bijvoorbeeld aan sauzen, dressings, marinades, soepen en risotto’s.