— FRUIT
Mango Nam Dok Mai
De Nam Dok Mai mango groeit in Thailand en is een langere, ovale mangosoort. De Nam Dok Mai is in vergelijking met de ‘normale’ mango een stuk sappiger en zoeter van smaak en bevat geen vezels, waardoor het vruchtvlees sappig en zijdezacht is. Het is een echte must-try die je niet zal teleurstellen!
Beschikbaarheid mango Nam Dok Mai
Oorsprong
De Nam Dok Mai komt oorspronkelijk uit Thailand. In Thailand is de mango veel voorkomend en erg populair. Vooral het gerecht ‘mango sticky rice’ is vaak op het menu te zien.
THAILAND
Bewaartips
Eenmaal rijp zijn ze ongeveer twee dagen houdbaar. Als ze nog stevig zijn, laat ze dan narijpen bij kamertemperatuur. Nam Dok Mai mango’s zijn rijp wanneer ze zacht aanvoelen en een sterk en heerlijk aroma hebben.
Bereidingstips
Je kunt de mango schillen en het vruchtvlees vervolgens van de pit afsnijden. Vervolgens kan je er alles mee wat je met een normale mango ook zou doen of eet hem gewoon zo uit de hand. In Thailand wordt er vaak het populaire gerecht ‘mango sticky rice’ van gemaakt.