— FRUIT
Maracuja
De maracuja complementeert ons prachtige assortiment van passievruchtachtige. Het vruchtvlees is verfrissend zuur en daarmee iets zuurder dan een gewone passievrucht. Lekker om zo uit te lepelen of voor over een salade of dessert!
Beschikbaarheid maracuja
Oorsprong
De maracuja vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika waar deze al eeuwen lang wordt gegeten. De passiflora plant is een klimplant met prachtige bloemen die uitgroeien tot heerlijke maracuja’s.
ECUADOR
Bewaartips
Je kunt maracuja, wanneer deze nog niet gerimpeld is, ongeveer een week buiten de koelkast bewaren. De vrucht zal dan door rijpen en is het allerlekkerst om te eten als hij een beetje gerimpeld is.
Bereidingstips
Snijd de maracuja open als hij geel en licht gerimpeld is, dan is hij op z’n lekkerst. Lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees staat mooi op op sorbetijs, gebak of toetjes of als versiering bij vleesschotels. Het vruchtvlees kan ook (gezeefd) verwerkt worden tot sap.