Groene papaja

FRUIT

Groene papaja

Groene papaja wordt ook wel de kookpapaja genoemd. De kookpapaja’s zijn anders dan de Formosa papaja of golden papaja, welke als fruit gegeten worden. Maar de groene papaja is een onrijpe vrucht van de papajaboom en wordt eigenlijk meer als een groente gebruikt door salades.

Beschikbaarheid groene papaja

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Waar de golden papaja’s en formosa papaja’s voornamelijk uit Zuid -en Midden Amerika komen, zijn de kookpapaja’s afkomstig uit een heel ander werelddeel. In met name Thailand is de groene papaja populair en daar wordt hij dan ook geteeld.

THAILAND

Thailand
Groene papaja

Bewaartips

Bewaar groene papaja’s ca. vier dagen op de fruitschaal.

Bereidingstips

Deze papaja wordt eigenlijk niet als fruit, maar als groente gegeten. Met een dunschiller is de papaja makkelijk te schillen en vervolgens te raspen. Eén van Thailands beroemdste gerechten is Som Tum, een salade van groene papajasliertjes die gestampt/gekneusd worden met een dressing van limoensap, suiker, chilipeper en vissaus.

Voedingswaarden per 100g

ENERGIE

EIWIT

KOOLHYDRATEN

WAARVAN SUIKERS

VET

WAARVAN VERZADIGD

27 kcal / 113 Kj 0,43g 6,86g 4,13g 0g 0g

VEZELS

NATRIUM

CALCIUM

IJZER

VITAMINES

1,3g 3g 17mg 0,07mg C, A
TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van groene papaja’s? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Stuur een mail!