— GROENTE – KNOFLOOK & UIEN
Zwarte uien
Maak kennis met het zusje van zwarte knoflook, zwarte ui. Hiervoor worden gele uien wekenlang in ovens gelegd. Het resultaat is een zwarte, gefermenteerde ui, die barst van de gezonde eigenschappen. Uniek en zacht van smaak, smeuïg van textuur. De smaak is het best te beschrijven als: subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen. Zwarte ui is hierdoor een heerlijke delicatesse.
Beschikbaarheid zwarte ui
Oorsprong
Gele uien worden 3 weken in de oven geplaatst en door een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt dit gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoidine, waardoor de uien zwart en zacht worden. Naast een klein beetje warmte en zorg wordt er niks aan toegevoegd.
NEDERLAND
Bewaartips
Zwarte uien kan je lang bewaren. Bewaar ze in een afgesloten verpakking op een koele en droge plek, dan zijn ze tot wel een jaar houdbaar!
Bereidingstips
Zwarte ui is een natuurlijke smaakversterker! Het heeft een heerlijk volle umami smaak. Een fantastisch alternatief voor E-nummers.