— GROENTE – WORTELS & KNOLLEN
Eddo
Eddo is de wortel van een tropische plant, een kind uit de tarofamilie. Het heeft een stevige schil en lijkt een beetje op een harige aardappel. De smaak van de eddo lijkt ook op die van een aardappel en wordt vaak omschreven als nootachtig. Eddo kan niet rauw gegeten doordat hij licht giftig is. Maar de smaak is het absoluut waard om eerst te koken, bakken, frituren of stomen.
Beschikbaarheid eddo
Oorsprong
De eddo is een kind uit de tarofamilie. Zijn oorsprong gaat al terug naar de Indianen in Noord Amerika. Tegenwoordig worden ze in veel tropische landen geteeld.
COSTA RICA
Bewaartips
Bewaar de eddo op een droge en koele plaats. Zo is de eddo 2 tot 3 maanden houdbaar. Bewaar de eddo niet in de koelkast.
Bereidingstips
Eddo kan niet rauw gegeten doordat hij licht giftig is. Maar de smaak is het absoluut waard om eerst te koken, bakken, frituren of stomen. Wel eerst even schillen!