— GROENTE – WORTELS EN KNOLLEN
Gekookte bieten
Bieten worden ook wel kroten genoemd zijn fris-zoet met de typerende aardse smaak. Er zijn van die dagen dat je wat minder tijd hebt en dan kan het schillen en koken van bieten best een tijdrovend klusje zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor: kant en klaar gekookte bieten. Zo staat er binnen no-time een gezond gerecht op tafel!
Beschikbaarheid gekookte bieten
Oorsprong
De Romeinen brachten de biet naar Centraal-Europa. Bieten komen in twee variëteiten voor: zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten zijn kleiner van stuk dan winterbieten. De meeste bietenrassen zijn rond tot platrond en vanaf 5 cm in doorsnee oogstbaar. Ze kunnen tot 10 cm in doorsnee worden.
SPANJE
Bewaartips
Bewaar gekookte bieten in de oorspronkelijke verpakking in de koelkast.
Bereidingstips
Verwijder de verpakking en vang eventueel het roze-gekleurde vocht op; hier kan je een gerecht ook veel smaak en kleur mee geven. Gebruik het bijvoorbeeld als natuurlijke kleurstof. De gekookte bieten kunnen meteen gebruikt worden. De aardse, zoete smaak combineert fantastisch bij (geiten)kaas en noten.