— NIEUWS
Fermenteren is HOT!
Witte knoflook bollen, gele uien en limoenen worden 3 weken in de oven geplaatst en door een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt dit gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoidine, waardoor de producten zwart en zacht worden. Door het verwarmingsproces komen er meer gezonde antioxidanten vrij. Door de zachte, geleiachtige textuur en rijke smaak kan het gegeten worden als een ingrediënt of gewoon als een gezonde snack.
— PRODUCT
Zwarte ui
Maak kennis met het zusje van zwarte knoflook, zwarte ui. Hiervoor worden gele uien wekenlang in ovens gelegd. Het resultaat is een zwarte, gefermenteerde ui, die barst van de gezonde eigenschappen. Uniek en zacht van smaak, smeuïg van textuur. De smaak is het best te beschrijven als: subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen. Zwarte ui is hierdoor een heerlijke delicatesse.
— RECEPT
Zwarte knoflook
Gazpacho met zwarte ui
Ingrediënten:
3 tomaten
½ komkommer
½ zwarte ui
1 teentje knoflook
1 snee brood
100 ml water
Zout en peper naar smaak
Gedroogde oregano
1 el olijfolie
5 ijsklontjes
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel.
Garneer met wat blokjes komkommer, tomaat, verse en/of gedroogde kruiden en zwarte peper.
Serveer en geniet!
— PRODUCT
Zwarte knoflook
Met zijn unieke en zachte smaak, zachte en smeuïge textuur en levendige kleuren, is zwarte knoflook inspirerend en brengt het een nieuwe smaak op tafel. Deze zwarte smaakmaker brengt subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen vermengd met de pittige smaak van knoflook; een heerlijke delicatesse!
— PRODUCT
Loomi
Loomi is een kleine limoen die in pekel gekookt wordt totdat ze keihard zijn. Hierdoor krijgen ze een intense citrussmaak, maar dan met een aardse en rokerige ondertoon. Loomi is een hoofdbestanddeel van de Iraanse keuken. Het wordt veel gebruikt door de wereldberoemde chef-kok Yotan Ottolenghi.