NIEUWS

Met Hala Fruit hebben we een nieuwe blikvanger in huis

De naam Hala Fruit zal voor velen nog een vragende blik opwerpen. Sinds een aantal weken biedt Bud Holland de exotische vrucht, ook wel omschreven als een geëxplodeerde planeet, aan in haar assortiment. “Klanten verwachten van ons dat wij met regelmaat exclusieve en nieuwe producten aan kunnen bieden en met het Hala Fruit hebben we zeker een nieuwe blikvanger in huis”, vertelt Jaco Plooster van Bud Holland.

Bron: AGF.nl

Hala fruit

De vrucht wordt door het bedrijf geïmporteerd uit Indonesië. “Een klein maandje geleden begonnen we met een aantal stuks, wat inmiddels al snel is opgelopen naar meer”, vervolgt Jaco. “Zo’n niche product is in eerste instantie natuurlijk best een uitdaging om mee aan de slag te gaan, maar inmiddels is het zeker een welkome aanvulling op ons assortiment van producten die wij uit Indonesië importeren.”

 

Interesse groeit
Bud Holland levert haar assortiment, bestaande uit zo’n 700 verschillende artikelen, aan groothandels door heel Europa. “De interesse voor het Hala Fruit komt echter voornamelijk van onze klanten die leveren aan de horeca. Europa wordt natuurlijk steeds multicultureler en je ziet dat migranten geïnteresseerd zijn in producten uit het land van herkomst. Dit is ook een reden dat we zo veel mogelijk verschillende soorten fruit aan onze klanten willen bieden.” Het fruit wordt ook wel pandan of screwpine genoemd.

 

Veelzijdig te gebruiken
Hala groeit aan palmachtige bomen. De vruchten lijken een beetje op de ananas. De bladeren worden ook wel gebruikt in de Aziatische keuken. Dit wordt toegevoegd aan rijst en curry gerechten en desserts. Pandan kan worden gebruikt als aanvulling op diverse gerechten. Het Hala Fruit kan echter op meerdere manieren geconsumeerd of gebruikt worden. “De vrucht bevat honderden segmenten die aan elkaar zijn bevestigd door een kern. De segmenten worden van de kern afgetrokken en vervolgens kan met de tanden het zoete vruchtvlees eruit worden geperst. Het is echter ook mogelijk om sap te maken van het Hala Fruit door het te konfijten, in combinatie met ander rood fruit. Bovendien misstaat het ook zeker niet als een decoratief item, omdat het een echte ‘eyecatcher’ is ; vrij multifunctioneel dus”, besluit Jaco.

Hala fruit

PRODUCT

Hala fruit

Deze vrucht wordt wel eens omschreven als geëxplodeerde planeet of gemuteerde ananas. Het is een grote vrucht die tot 30 cm lang kan worden, met honderden segmenten die aan elkaar zijn bevestigd door een kern.

NAAR HALA FRUIT