Kiwano

NIEUWS

Nieuw-Zeelandse kiwano’s gearriveerd

Bron: agf.nl

Deze week zijn sinds lange tijd weer kiwano’s uit Nieuw-Zeeland in het magazijn van Bud Holland gearriveerd. Het gebeurt niet al te vaak meer dat deze exoot nog wordt ingevlogen, want over het algemeen worden haar soortgenoten uit meer nabijgelegen landen gehaald. Peter Hobert van Bud Holland geeft aan dat deze vruchten nagenoeg het hele jaar rond worden geïmporteerd vanuit Frankrijk, Kroatië en Ecuador. Alhoewel de kiwano uit Nieuw-Zeeland volgens Hobert het beste is wat er te verkrijgen is, is het significant prijziger om deze daarvandaan te halen.

Buiten Nieuw-Zeeland draagt deze vrucht een andere naam: “De kiwano is een geregistreerde merknaam en mag alleen onder die noemer verkocht worden door de rechthebbende teler in Nieuw-Zeeland en zijn partners als wederverkoper.” Daarbuiten is deze vrucht bekend onder de naam ‘horned melon’. De kiwano is de vrucht van een plant uit de komkommerfamilie. Oorspronkelijk afkomstig uit de Kalahari woestijn in Afrika. Qua uiterlijk een groen/oranje tot volledig oranje schil met geleiachtig groen fris vruchtvlees met eetbare pitjes.

De Kiwano is een exclusieve exotische vrucht met een hoog decoratieve waarde. Het vruchtvlees heeft een smaak in een gecombineerde trend van banaan, meloen en komkommer. Het sap heeft daarnaast een uiterst dorstlessende eigenschap. De vrucht is het best en het langst houdbaar op een gemiddelde temperatuur. De afzet van deze exclusieve exoot staat vanwege Covid-19 logischerwijs wel enigszins onder druk. De teruggevallen verkoop aan met name het hogere segment, zoals restaurants, hotels, cruiseschepen, luchtvaartmaatschappijen en vakantieresorts, is daar een bevestiging van.

kiwano

PRODUCT

Kiwano

Dit stekelige fruit is familie van de komkommer en meloen. Door de stekeltjes wordt de kiwano ook welk ‘horned melon’ genoemd. De binnenkant van een kiwano bevatten kamers met ‘drillerige’ zaadjes. Dit is eetbaar en brengt een lekkere, frisse smaak met zich mee.

NAAR KIWANO’S

CONTACT

Heb je een vraag aan Bud Holland?

Neem contact op met een van onze medewerkers.

NEEM CONTACT OP