valores Athos Group

PARTNER

Athos Group

Het verhaal van Athos Group is passie en visie geschreven. Vier generaties later blijven zij vastbesloten om innovatie en kwaliteit te leveren, met het doel de wereld voeden met vers en gezond fruit van hoge kwaliteit, de gemeenschap te overstijgen en op een duurzame manier economische en sociale waarde te genereren.

“De magie van Peru voor de landbouw is te danken aan het heerlijke klimaat dat we hebben, veroorzaakt door de Humboldt-stroming, de geografische ligging van de bergen en de Amazone, een stabiel klimaat en amper regen” vertelt Jorge Checa Arias Schreiber.

SOCIAL RESPONSIBILITY

Met liefde voor de toekomst

Een fundamentele pijler van de activiteiten van Athos Group is het creëren van economische ontwikkeling in de verschillende gebieden waar de productie plaats vindt en om autonomie te bereiken in elk gebied. “Onze graadmeter is de economische en sociale ontwikkeling van de gemeenschappen. Een constante dialoog onderhouden, met groot respect voor lokale en politieke tradities in de regio’s waar we actief zijn, actief deelnemen aan hun ontwikkeling om de levenskwaliteit van de bevolking te verbeteren.” vertelt Jorge. “Bovendien houden we ons strikt aan de regels van respect voor natuur en milieu. Door hier nu meer aandacht aan te besteden, leveren we een belangrijke bijdrage aan de toekomst. We zijn volledig gebaseerd op de principes van duurzame ontwikkeling, met speciale aandacht voor milieukwesties.”

Bahri dadels

PRODUCT

Barhi dadels

De Barhi dadel is vernoemd naar de hete, Arabische wind; ook wel ‘barh’ genoemd. De Bahri is niet gedrogd en heeft een zoet-sappige smaak die frisser is dan een gedroogde dadel. De dadels worden voornamelijk aan de tak verkocht en ze zijn door hun fris-zoete smaak erg populair.

NAAR BARHI DADELS

PRODUCT

Zwarte vijgen

Vijgen zijn een ware delicatesse! Ze combineren fantastisch bij hartige producten zoals kaas of rauwe ham. Vijgen zijn zogenaamde schijnvruchten: gevormd uit de bloembodem en de bloem. Zowel de zaden, als de schil en het vruchtvlees zijn eetbaar.

NAAR VIJGEN
Peru Vijgen verkleind
Granaatappel

PRODUCT

Granaatappels

De granaatappel ziet eruit als een grote, roze-rode appel met een leerachtig schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijdt, zie je de ontelbare rode pitjes. Deze pitjes smaken zoet en lichtzuur en hebben een fijne, knapperige bite. Ze worden dan ook vaak gebruikt als een topping over yoghurt en salades.

NAAR GRANAATAPPEL

CONTACT

Word ook partner van Bud Holland

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op