FLP Ecauador

PARTNER

FLP Ecuador

In oktober 1986 begonnen Néstor en Camilo Gutiérrez hun exportactiviteiten met hun eerste verzending van 10 dozen Kaapse kruisbes naar Europa. Vandaag de dag is FLP uitgegroeid tot een toonaangevende exporteur met vestigingen in Ecuador, Colombia en Peru.

SOCIAL RESPONSIBILITY

Stabiele werkgelegenheid

Bij FLP zijn relaties met telers niet beperkt tot het kopen van gewassen. Zij bieden leveranciers technische assistentie en constante opleiding zodat zij altijd volgens de laatste sociale, milieu- en kwaliteitseisen voldoen.

Door het hele jaar door te kopen tegen stabiele prijzen, technische ondersteuning te bieden en exporttraining te geven, creeëren zij belangrijke kansen en een stabiele werkgelegenheid voor boeren. En dat komt niet alleen hun families ten goede, maar ook de rest van de gemeenschap. Een comfortabele en humane omgeving, waarbij mannen en vrouwen gelijke kansen krijgen is essentieel. De meeste medewerkers werken al meer dan 10 jaar bij FLP.

PRODUCT

Cacaofruit

Deze indrukwekkende, sterk geribbelde, groene, rode of gele vrucht groeit aan de cacaoboom. Binnenin de cacaofruit bevinden zich een heleboel cacaobonen. Wanneer de cacaoboon gedroogd is kan er chocolade van gemaakt worden. Maar de cacaobonen en de pulp kunnen ook zo uit de hand gegeten worden en dat is een bijzonder lekkere smaakbeleving!

NAAR CACAOFRUIT
Cacao fruit
Pitahaya geel

PRODUCT

Gele pitahaya

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de broertjes van de roze pitahaya; ook wel drakenvrucht genoemd. De binnenkant van een gele pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. Gele pitahaya’s staan erom bekend dat zij zoeter en romiger zijn dan de roze variant.

NAAR GELE PITAHAYA

PRODUCT

Guanabana

De guanabana is ook wel bekend als zuurzak. Het is een vrucht uit de anonna-familie. Hij heeft een ovaal, stekelvormig uiterlijk en beschikt over sappig vruchtvlees. Dit vruchtvlees geeft een zoetzure smaak.

NAAR GUANABANA
Guanabana
Pepino

PRODUCT

Pepino

Een pepino is een prachtige, ovaalvormige vrucht met paarse strepen en heeft ongeveer de grootte van een appel. De smaak van de pepino is zoet, zacht en sappig, een kruising tussen meloen en peer. Om die reden wordt de pepino soms ook wel meloenpeer genoemd. De kleur van het vruchtvlees is lichtgeel en het bevat veel kleine zaden.

NAAR PEPINO

PRODUCT

Bananito

Deze schattige, kleine banaantjes vallen vaak goed in de smaak bij kinderen. Bananito is een bananen variëteit welke een stuk kleiner is dan de gewone banaan. Wanneer rijp, zijn ze heerlijk zoet van smaak en de perfecte maat voor in de lunchtrommel!

NAAR BANANITOS
bananito

PRODUCT

Maracuja

De maracuja complementeert ons prachtige assortiment van passievruchtachtige. Het vruchtvlees is verfrissend zuur en daarmee iets zuurder dan een gewone passievrucht. Lekker om zo uit te lepelen of voor over een salade of dessert!

NAAR MARACUJA

Een kijkje bij FLP Ecuador

CONTACT

Word ook partner van Bud Holland

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op