NIEUWS

Pasen vier je met chocolade!

Het is lente en met Pasen voor de deur is het tijd om te genieten van lekker eten en quality time met familie en vrienden en natuurlijk ook tijd voor de traditie van het verstoppen, zoeken en proeven van… Chocolade Paaseitjes!

Paaseieren zijn er in verschillende smaken, van pure chocolade tot romige melkchocolade en witte chocolade. Je ziet ze overal! Maar waar wordt chocolade van gemaakt en hoe maak je een chocolade paasei?

Chocolade wordt gemaakt van de bonen van cacaofruit. De witte bonen verborgen in de cacaovrucht zijn heerlijk om te eten, maar zijn ook het basis ingrediënt voor de allerlekkerste chocolade! Maak je klaar voor een chocolade-overload!

Cacao fruit

Deze indrukwekkende vrucht groeit aan de cacaoboom en kan afhankelijk van in welk rijpstadium deze zit groen of bruin van kleur zijn. Voor de bereiding van chocolade heb je een rijpe cacaofruit nodig.

Fermenteren en roosteren

Breek de cacaofruit als deze rijp is open en haal de cacaobonen eruit. Plaats de cacaobonen in een kom met een theedoek erover. Laat ze ca. 6 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Roer de bonen dagelijks een paar keer door om een gelijkmatige fermentatie te bevorderen. Kiep regelmatig het overtollige vocht weg.

Verwarm de oven voor op 120°C en verspreid de cacaobonen op een bakplaat. Rooster de bonen ca. 2 uur, waarbij je ze regelmatig omschudt, tot ze droog, goudbruin en aromatisch worden. Laat de geroosterde cacaobonen iets afkoelen en wrijf ze tussen je handen om de dunne buitenste schil te verwijderen.

Malen en smelten

Maal de cacaobonen met de suiker in een blender. Belangrijk is hierbij dat de blender goed is afgesloten, zodat de inhoud warm wordt en de chocolade zich tot een gladde massa vormt. Dit kan een tijdje duren.

Gieten en uitharden

Giet de chocolade in chocoladevormen of op een bakplaat bedekt met keukenpapier. Laat de chocolade afkoelen en uitharden in de koelkast.

Ga zelf aan de slag en maak chocolade zoals je nog nooit geproefd hebt! Kies voor puur chocolade of verras door exotische combinaties met fruit, limoen of peper voor een spicy kick. Herontdek de verfijnde smaak en creatieve mogelijkheden van chocolade!

RECEPT

DIY Chocolade

Chocolade zoals je het nog nooit geproefd hebt! Met dit recept maak je in een paar simpele stappen deze heerlijke chocolade van verse cacaobonen.

LEES VERDER

PRODUCT

Cacaofruit

Deze indrukwekkende, geribbelde, groene of rode vrucht groeit aan de cacaoboom. Binnenin de cacaofruit bevinden zich een heleboel cacaobonen. Deze cacaobonen worden vervolgens gedroogd waarna er chocola van gemaakt wordt. Maar de cacaobonen en de pulp kunnen ook zonder te drogen gegeten worden en dat is een bijzondere en lekkere smaakbeleving!

LEES VERDER