6 kleine reepjes

7 dagen

3 rijpe cacaofruit
100 g suiker (naar smaak aan te passen)

DIY Chocolade

Fermenteren
Breek de cacaofruit open en haal de cacaobonen eruit. Plaats de cacaobonen in een kom met een theedoek erover. Laat ze ca. 6 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Roer de bonen dagelijks een paar keer door om een gelijkmatige fermentatie te bevorderen. Kiep regelmatig het overtollige vocht weg.

Roosteren en pellen
Verwarm de oven voor op 120°C en verspreid de cacaobonen op een bakplaat. Rooster de bonen ca. 2 uur, waarbij je ze regelmatig omschudt, tot ze droog, goudbruin en aromatisch worden. Laat de geroosterde cacaobonen iets afkoelen en wrijf ze tussen je handen om de dunne buitenste schil te verwijderen.

Malen
Maal de cacaobonen met de suiker in een blender. Belangrijk is hierbij dat de blender goed is afgesloten, zodat de inhoud warm wordt en de chocolade zich tot een gladde massa vormt. Dit kan een tijdje duren.

Gieten en uitharden
Giet de chocolade in chocoladevormen of op een bakplaat bedekt met keukenpapier. Laat de chocolade afkoelen en uitharden in de koelkast.

FRUIT

Cacao fruit

Deze indrukwekkende, geribbelde, groene, rode of gele vrucht groeit aan de cacaoboom. Binnenin de cacaofruit bevinden zich een heleboel cacaobonen. Deze cacaobonen worden vervolgens gedroogd waarna er chocola van gemaakt wordt. Maar de cacaobonen en de pulp kunnen ook zonder te drogen gegeten worden en dat is een bijzondere en lekkere smaakbeleving!

LEES MEER

More recipes