Voor 12 springrolls als voorgerecht, snack of hapje
400 gr kabeljauwfilet of andere witvis van het seizoen zoals dorade, snoekbaars, zeebaars, heilbot
12 kleine ronde rijstvellen
2 ReadyLicious® avocado’s
24 bladeren Hollandse spinazie, gewassen en gedroogd
1 komkommer, geschild
5 el rijstazijn
24 blaadjes basilicum
24 blaadjes munt
Sojasaus
Vissaus (nuoc cham saus of nam pla)
Springroll met kabeljauw, avocado, spinazie, komkommer, basilicum en munt
Verwarm de oven voor op 95°C.
Haal de vis 15 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Dep de filets goed droog en verdeel in twaalf gelijke mootjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en kruid ze licht met zeezout en peper uit de molen.
Plaats de vis 8-10 minuten in de oven tot het gaar is. Dit is afhankelijk van de dikte van de visfilet. Deze techniek van lage temperatuur garen zorgt ervoor dat de vis stevig en sappig blijft.
Halveer intussen de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke helft in zes parten.
Snijd de komkommer in drie even grootte stukken. Snijd elk stuk rondom tot aan de zaadlijst in plakken en daarna in smalle repen. Besprenkel de repen met rijstazijn.
Neem een vel rijstpapier en maak deze vochtig door er met de vingertoppen koud water over te strijken.
Beleg het rijstvel vanaf een derde onderaan met 2 repen komkommer, 2 blaadjes spinazie en 1 stukje visfilet. Vouw het rijstevel er één slag omheen. Leg er vervolgens 2 parten avocado, 2 blaadjes basilicum en 2 blaadjes munt op. Vouw de zijkanten naar binnen, modelleer de rol voorzichtig en vorm er een strakke rol van.
Presenteer de springrolls op een grote schaal met chopsticks.
Serveer de sojasaus en vissaus er apart bij.
— FRUIT
Readylicious® avocado
Mmm… Readylicious! Avocado’s van Readylicious zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.