2 personen
15 minuten
1 rijpe atemoya
250g bevroren aardbeien
150g griekse yoghurt
2 verse aardbeien
fijngehakte amandelen
granaatappelpitjes
havermout
verse muntblaadjes
Atemoya Strawberry smoothiebowl
Halveer de rijpe atemoya, verwijder de pitten en schil, en snijd of scheur het romige witte vruchtvlees in stukken. Blend dit samen met de bevroren aardbeien en Griekse yoghurt tot een romige, gladde smoothie.
Schenk de smoothie in twee kommetjes. Snijd de verse aardbeien in plakjes en leg ze bovenop de smoothiebowl. Meng een lepel Griekse yoghurt met een beetje water zodat het iets vloeibaarder wordt, en druppel enkele ‘stipjes’ over de bowl. Trek met een satéprikker een lijn door de stipjes om een hartjes-swirl-patroon te creëren.
Decoreer met een topping van havermout, gehakte amandelen en granaatappelpitjes. Als finishing touch: een blaadje verse munt. Tropisch, fris en lekker zomers!

— FRUIT
Atemoya
Deze heerlijke hartvormige vrucht komt uit de anona-familie. Een kruising tussen een cherimoya en een zoetzak familie om precies te zijn. De smaak lijkt op die van cherimoya: romig en zoet.