4 personen
100 minuten

500 g zwarte maïs (morado)
Schil van 1 ananas
3 groene appels (in partjes)
1 el. kruidnagels
5 kaneelstokjes
200 g suiker
4 limequats

Chicha Morada, een kruidige fruitdrank uit Peru!

Voeg 2 liter water toe aan een grote kookpan, voeg de morado-maïs toe en breng aan de kook. Laat sudderen. Voeg de schil van de ananas toe, 2 in partjes gesneden appels, de kruidnagel en de kaneelstokjes. Dek af en kook gedurende 45 minuten op matig vuur.

Zeef en gooi de rest weg. Voeg meer water naar smaak toe en kook nogmaals gedurende 45 minuten. Los de suiker op en laat vervolgens afkoelen.

Serveer met ijs en voeg naar smaak limequat-sap toe, versier met in blokjes gesneden appel en een schijfje limequat.

Chicha Morada liggend

MAÏS

Morado Maïs

Morado maïs is een prachtige donkerpaarse, bijna zwarte maïskolf uit Peru. De maïskolf is daar immens populair, vooral langs de kust. Het is het belangrijkste ingrediënt voor het traditionele drankje Chicha Morada. Je kunt het verfrissende en tegelijkertijd kruidige drankje daar bij één van de vele straatverkopers kopen en er is geen restaurant in Peru waar het drankje niet op de menukaart te vinden is.

LEES VERDER

Meer recepten