1 1/2 cups suiker
1 1/2 cups cranberrysap
2 cups verse cranberries
4 takjes rozemarijn
2 tl. verse gember in plakjes
Gekoelde mousserende wijn
Cranberry & Ginger Mimosa
Meng in een kleine pan de suiker, de cranberries, het sap, de rozemarijn en de gember. Breng aan de kook en laat het mengsel sudderen (ca. 30 min) totdat de cranberries zacht worden en openbarsten. Verwijder de rozemarijntakjes en pureer de cranberries fijn. Laat nog even licht sudderen totdat het mengsel dik en stroperig wordt (ca. 15 – 20 minuten). Haal van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen.
Voeg 2-3 eetlepels van het cranberry-mengsel aan elk glas toe. Schenk op het laatste moment de gekoelde mousserende wijn erover. Cheers!
— FRUIT
Cranberry
Deze helderrode glanzende bes staat bekend om haar typische, lichtzure smaak. Voor veel mensen een beetje te zuur om zo te eten, maar heel geschikt voor sap, compote of saus. Wist je dat er in Nederland ook cranberries te vinden zijn? In de 19e eeuw spoelden er overzeese rode bessen aan op Terschelling en deze hebben wortel geschoten.