2 personen
15 minuten


Cocktailshaker:
3 rijpe verse guaves (± 200–250 g totaal)
100 ml rum
1 limoen, uitgeperst
30 ml suikersiroop
1 eiwit
Snufje Tajín
IJsblokjes


Garnering:
schijfje guave of limoen
verse munt
Tajín + limoen voor de rand

Guave Rum Sour

Bereiding:
Snijd de guaves doormidden en lepel het zachte vruchtvlees met pitjes eruit. Blend dit glad met een staafmixer of in de blender. Schep vervolgens het vruchtvlees in een zeef en druk het vruchtvlees door de zeef heen, zodat alleen de pitjes in de zeef achter blijven.

Snijd de limoen doormidden en pers beide helften uit. Schenk de limoensap, rum, suikersiroop, eiwit en een snufje tajin samen met de guave puree in de shaker en dry shake (zonder ijs) voor circa 15 seconden.

Voeg ijsblokjes toe en shake nog even krachtig.

Glazen voorbereiden:
Haal een schijfje limoen langs het randje van het glas om deze nat te maken en dip deze vervolgens in de Tajín.

Vul de glazen met ijsblokjes en schenk de Guave Rum Sour cocktail erbij. Garneer met een schijfje guave of limoen en een takje verse munt voor de finishing touch en it’s ready to serve.

Guava Rum Sour

FRUIT

Guave

Guave is een mooie bolvormige vrucht die een groene of gele schil heeft. Het vruchtvlees van de guave is wit tot donker roze-rood. Een guave heeft een zoetzure smaak met een heel eigen aroma. De kleine pitjes van de guave zijn eetbaar.

Meer recepten