Salade
1 komkommer, gewassen
halve rettich, geschild
2 el witte wijn azijn
1 el honing
150 g zeekraal, schoongemaakt
300 g verse tonijn (duurzaam)
Dressing
1 ReadyLicious mango
2 passievruchten
sap van 1 limoen
1 el sesamolie
50 ml fruitige olijfolie
Salade van rettich, komkommer en zeekraal met tonijn en mango-passievruchtdressing
Salade rettich en komkommer
Schaaf met een (hoefijzer)dunschiller de komkommer rondom tot aan de zaadlijst in lange linten. Doe hetzelfde met de rettich.
Roer de witte wijnazijn en honing door elkaar en schenk over de groenten.
Blancheer de zeekraal 15 seconden in kokend water zonder zeezout, spoel het direct koud af op een bolzeef en laat goed uitlekken.
Dressing
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Hak het vruchtvlees fijn.
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.
Pureer mango, passievrucht en limoensap in de blender tot het glad is, voeg olijfolie en sesamolie toe en breng op smaak met zwarte peper uit de molen en een mespunt zeezout.
Eindbereiding
Leg de linten komkommer en rettich op elkaar en rol ze op. Vorm op deze manier drie rolletjes per gerecht en leg ze op het bord.
Snijd de tonijn in flinterdunne plakken en verdeel over de rolletjes. Rangschik er zeekraal en mangodressing over.
— FRUIT
Readylicious® mango
Mmm… Readylicious®! Mango’s van Readylicious® zijn metéén lekker. Ze liggen namelijk eetrijp in het schap om er vandaag nog van te genieten. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.