1 kan
15 minuten


1 baby ananas
1 carambola
10 kumquats
2 kaneelstokjes
Honing
1 fles rode wijn
Ijsblokjes

Sangria Winterglow

Snijd de boven- en onderkant van de baby-ananas af en verwijder de schil rondom, zodat alleen het vruchtvlees overblijft. De kern van de baby-ananas is ook eetbaar. Snijd de baby ananas in kleine blokjes.

Snijd de kumquats en de carambola in dunne schijfjes. Bewaar een paar schijfjes carambola en enkele ananasblaadjes apart voor de garnering.

Doe het gesneden fruit in een grote glazen kan. Voeg de kaneelstokjes toe.

Giet de rode wijn erbij en voeg honing naar smaak toe om de sangria zoeter te maken. Roer het geheel goed door en zet de kan in de koelkast tot het serveren.

Serveren:
Schenk de sangria over enkele ijsblokjes in mooie glazen en garneer met een schijfje carambola en enkele ananasblaadjes.

Deze sangria is ideaal voor koude winteravonden en gezellige feestelijke gelegenheden!

Tropical Sangria

CITRUS

Kumquats

Kumquats zijn kleine citrusvruchtjes die met schil en al gegeten kunnen worden. De smaak van de schil is zoet, een tikkie bitter en is heerlijk in combinatie met het zure vruchtvlees. Snijd ze in plakjes voor in een salade of eet ze zó op als gezonde snack.

LEES VERDER

FRUIT

Carambola

De carambola wordt ook wel stervrucht genoemd. Deze vrucht dankt zijn naam aan het feit dat als je er plakjes van snijd deze op een ster lijken. Het vruchtvlees van de carambola is zeer sappig, geel en friszuur. Een rijpe carambola is stevig en heeft een heldergele schil. Hoe geler de schil, hoe zoeter de smaak.

LEES VERDER

FRUIT

Baby ananas

Baby ananas is de de mini variant van een gewone ananas. Ze zijn dan misschien een stukje kleiner, maar ze zijn heerlijk zoet en zacht. Fijn is dat de binnenkant volledig eetbaar is, dus je hoeft de kern niet te verwijderen.

LEES VERDER

SPECERIJEN

Kaneelstokjes

Kaneel is een specerij die komt van de binnenbast van de kaneelboom. Kaneelstokjes hebben een hele eigen en herkenbare smaak welke het beste omschreven kan worden als zoet- en houtachtig met een lichte citroensmaak.

LEES VERDER

Meer recepten