1 kan
15 minuten
1 baby ananas
1 carambola
10 kumquats
2 kaneelstokjes
Honing
1 fles rode wijn
Ijsblokjes
Sangria Winterglow
Snijd de boven- en onderkant van de baby-ananas af en verwijder de schil rondom, zodat alleen het vruchtvlees overblijft. De kern van de baby-ananas is ook eetbaar. Snijd de baby ananas in kleine blokjes.
Snijd de kumquats en de carambola in dunne schijfjes. Bewaar een paar schijfjes carambola en enkele ananasblaadjes apart voor de garnering.
Doe het gesneden fruit in een grote glazen kan. Voeg de kaneelstokjes toe.
Giet de rode wijn erbij en voeg honing naar smaak toe om de sangria zoeter te maken. Roer het geheel goed door en zet de kan in de koelkast tot het serveren.
Serveren:
Schenk de sangria over enkele ijsblokjes in mooie glazen en garneer met een schijfje carambola en enkele ananasblaadjes.
Deze sangria is ideaal voor koude winteravonden en gezellige feestelijke gelegenheden!
— CITRUS
Kumquats
Kumquats zijn kleine citrusvruchtjes die met schil en al gegeten kunnen worden. De smaak van de schil is zoet, een tikkie bitter en is heerlijk in combinatie met het zure vruchtvlees. Snijd ze in plakjes voor in een salade of eet ze zó op als gezonde snack.
— FRUIT
Carambola
De carambola wordt ook wel stervrucht genoemd. Deze vrucht dankt zijn naam aan het feit dat als je er plakjes van snijd deze op een ster lijken. Het vruchtvlees van de carambola is zeer sappig, geel en friszuur. Een rijpe carambola is stevig en heeft een heldergele schil. Hoe geler de schil, hoe zoeter de smaak.
— FRUIT
Baby ananas
Baby ananas is de de mini variant van een gewone ananas. Ze zijn dan misschien een stukje kleiner, maar ze zijn heerlijk zoet en zacht. Fijn is dat de binnenkant volledig eetbaar is, dus je hoeft de kern niet te verwijderen.
— SPECERIJEN
Kaneelstokjes
Kaneel is een specerij die komt van de binnenbast van de kaneelboom. Kaneelstokjes hebben een hele eigen en herkenbare smaak welke het beste omschreven kan worden als zoet- en houtachtig met een lichte citroensmaak.