Jeroen

NIEUWS

Van tomaten naar de exoten

De vraag wat er precies met die tomaten uit de Westlandse kassen gebeurde die Jeroen Arkesteijn tijdens zijn middelbare schooltijd als bijverdienste door zijn handen liet gaan, zette hem op het pad een bedrijfskundige studie te kiezen en zich verder te verdiepen in de logistiek en AGF. Sinds 1 oktober is hij bij Bud Holland met exoten aan de slag gegaan.

Ook al is je vader geen teler, als Maaslander kom je onherroepelijk met de tomatenteelt in aanraking. Jeroen werkte vanaf zijn 12e mee in de kassen en vroeg zich toen al af waar al die tomaten toch heengingen. Daardoor startte eigenlijk al vroeg zijn leertraject in de AGF-handel. De HBO studie Logistiek en Economie met snuffelstages, echte stages, bijbaantjes, afstudeeropdrachten voedde de belangstelling. Om zich echt in groenten en fruit te verdiepen, nam hij voor een afstudeerstage contact op met Valstar. Die hadden een opdracht voor hem op de afdeling exoten. Daar ging een weer nieuwe wereld voor Jeroen open. “Exoten is voor Valstar een service product. Voor mijn onderzoeksopdracht hield ik me bezig met de optimalisatie van het leveranciersbestand in de middaguren. In de ochtenden hielp ik mee op de afdeling met het verzorgen van de juiste kwaliteit (exotisch) groente en fruit voor klanten die naast Europa ook in Noord-Amerika, Azië, Afrika en Azië zitten met behulp van een geavanceerd ERP systeem. Ik vond het geweldig leuk om zo internationaal bezig te zijn en al die verschillende producten te leren kennen.”

Nadat Jeroen zijn opleiding had afgerond ging hij een half jaar op reis naar o.a. Australië en Azië. Daar kwam hij nog veel meer bijzondere exotische producten tegen en dat wakkerde zijn interesse in dat soort producten verder aan. Met name het proces achter het importeren en exporteren naar en vanuit Nederland. BUD Holland was één van de leveranciers waar Jeroen bij Valstar al contacten mee had gelegd. Begin dit jaar polste hij eens of hij er aan de slag kon gaan. “Ze stonden er positief tegenover maar ik solliciteerde net aan het begin van de corona-uitbraak. Gezien alle onzekerheden ging het toen niet door maar een aantal maanden geleden wilden ze me toch een kans bieden en mocht ik starten in een junior purchaser & sales functie.”

Jeroen 2

Hoewel het door corona rustiger is in de groenten en fruithandel wilden ze bij BUD graag jonge mensen in het team. Voor de AGF-handel is er geen opleiding, dat moet je on the job leren. Jeroen gaat zich bij BUD in eerste instantie in de breedte bezig houden met de in -en verkoop van exotische groenten, fruit en andere specialiteiten uit de meer dan 90 landen wereldwijd. “Ik ben blij dat ik ondanks de lastige coronaperiode met een mooie en voornamelijk uitdagende functie kon beginnen bij Bud Holland en heb het enorm naar mijn zin. In oktober ben ik begonnen in de loods, vooral om al het personeel daar te leren kennen en alle producten. Nu zit ik op kantoor met de opdracht zoveel mogelijk telefoontjes op te nemen en vragen te beantwoorden. Zo leer ik zoveel mogelijk aspecten van het bedrijf en de producten kennen, we hebben er meer dan 500. Ik de toekomst hoop ik natuurlijk bij te kunnen dragen aan het uitbreiden van het klantenbestand. Ook lijkt het me heel leuk om in de wereld op zoek te gaan naar producten die we hier in Europa nog op de markt kunnen brengen”, besluit Jeroen. (ML)

CONTACT

Heb je een vraag aan Bud Holland?

Neem contact op met een van onze medewerkers.

NEEM CONTACT OP