FAQ items aan het laden...
  • Zoete-aardappelen

Zoete aardappel

2024-03-18T15:53:49+01:00

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is deze heerlijke, zoete knol geen ‘echte’ aardappel. Zoete aardappelen zijn er in velen kleuren en variëteiten. Zo bestaan paarse, witte, oranje en rode zoete aardappelen. Het is wereldwijd een populair en belangrijk gewas en ontzettend veelzijdig.

Zoete aardappel2024-03-18T15:53:49+01:00
  • Verse knoflook

Verse knoflook

2024-02-29T15:59:08+01:00

Naast de gedroogde variëteiten die soms al 2 jaar oud is, voordat hij op je snijplank beland, bestaat er natuurlijk ook een verse variant. De smaak is wat milder dan de gedroogde soort, wat fijn is als je de knoflook rauw in gerechten verwerkt.

Verse knoflook2024-02-29T15:59:08+01:00
  • Sugar snaps

Sugar snaps

2024-06-10T11:23:37+02:00

Sugar snaps zijn een kruising tussen doperwten en peultjes. Hierdoor smaken ze zoeter dan peultjes en daar heeft het zijn naam dan ook aan te danken. Je kunt deze peulvrucht in zijn geheel opeten. Het fijne aan sugar snaps is dat ze tijdens het bereiden fris en knapperig blijven.

Sugar snaps2024-06-10T11:23:37+02:00
  • peulen

Peulen

2024-06-10T11:23:47+02:00

Deze platte, knapperige en licht-zoete peulvrucht is niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. Het zijn de jonge peulen van een erwtensoort, maar in tegenstelling tot veel erwtensoorten wordt die niet geoogst voor zijn erwten (want die zijn minuscuul) maar voor de hele peul.

Peulen2024-06-10T11:23:47+02:00
  • Granaatappel

Granaatappel

2023-01-05T16:48:12+01:00

De granaatappel ziet eruit als een grote, rozerode appel met een leerachtige schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijd, zie je de ontelbare rode pitjes.

Granaatappel2023-01-05T16:48:12+01:00
Ga naar de bovenkant