— NIEUWS
Ontdek Ecuador, de schatkamer van exotisch fruit!
In het bruisende Ecuador groeien misschien wel de lekkerste en meest bijzondere exotische vruchten die er bestaan. Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika waar de evenaar, (in het Spaans de ‘ecuador’), dwars doorheen snijdt. Van het Amazone-regenwoud tot de hooglanden en kustgebieden; de rijke biodiversiteit van Ecuador zorgt voor een overvloed aan verrassend fruit in levendige kleuren met exotische geuren. De schatkamer van exotisch fruit!
De keuken van Ecuador wordt sterk beïnvloed door de verschillende regio’s, die elk hun eigen specifieke culinaire specialiteiten bieden. De gastronomie van Ecuador is hierdoor erg divers en met zijn unieke ingrediënten erg geliefd. In de Ecuadoraanse keuken zijn exotische vruchten onmisbaar. Eén van de traditionele gerechten welke regelmatig op het menu staat, zijn de knapperige tostones, gemaakt van bakbananen en vaak geserveerd met een pittige saus genaamd ‘Aji Criollo’. Zie onderaan deze pagina een recept hiervan.
Om ook jou te laten genieten van wat de Ecuadoraanse natuur te bieden heeft, hebben wij de állerlekkerste vruchten geselecteerd voor ons assortiment. Of je ze nu vers als snack uit de hand eet, gebruikt om een exotisch fruitdrankje mee te maken of ze verwerkt in een culinair gerecht, deze vruchten uit Ecuador zijn stuk voor stuk verrassend en zitten bomvol smaak. Buen provecho!
— PRODUCT
3. Guanabana
De guanabana is ook wel bekend als zuurzak. Het is een vrucht uit de anonna-familie. Hij heeft een ovaal, stekelvormig uiterlijk en beschikt over sappig vruchtvlees. Dit vruchtvlees geeft een zoetzure smaak. Veel mensen geloven dat guanabana genezende krachten heeft. Dit is één van de redenen dat de guanabana zo populair werd.
— PRODUCT
4. Gele pitahaya
Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de broertjes van de roze pitahaya; ook wel drakenvrucht genoemd. De binnenkant van een gele pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. Gele pitahaya’s staan erom bekend dat zij zoeter en romiger zijn dan de roze variant.
— PRODUCT
5. Cacao fruit
Deze indrukwekkende, geribbelde, groene, rode of gele vrucht groeit aan de cacaoboom. Binnenin de cacaofruit bevinden zich een heleboel cacaobonen. Deze cacaobonen worden vervolgens gedroogd waarna er chocola van gemaakt wordt. Maar de cacaobonen en de pulp kunnen ook zonder te drogen gegeten worden en dat is een bijzondere en lekkere smaakbeleving!
— PRODUCT
7. Rode banaan
Om maar met de deur in huis te vallen: rode bananen zijn helemaal puur natuur! De rode kleur wordt namelijk veroorzaakt door het antioxidant betcaroteen. En onder deze prachtige, roodbruine schil schuilt een heerlijke zachte banaan die zelfs zoeter is dan de bekende, gele banaan. Zeker het proberen waard dus!