NIEUWS

Ontdek Ecuador, de schatkamer van exotisch fruit!

In het bruisende Ecuador groeien misschien wel de lekkerste en meest bijzondere exotische vruchten die er bestaan. Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika waar de evenaar, (in het Spaans de ‘ecuador’), dwars doorheen snijdt. Van het Amazone-regenwoud tot de hooglanden en kustgebieden; de rijke biodiversiteit van Ecuador zorgt voor een overvloed aan verrassend fruit in levendige kleuren met exotische geuren. De schatkamer van exotisch fruit!

De keuken van Ecuador wordt sterk beïnvloed door de verschillende regio’s, die elk hun eigen specifieke culinaire specialiteiten bieden. De gastronomie van Ecuador is hierdoor erg divers en met zijn unieke ingrediënten erg geliefd. In de Ecuadoraanse keuken zijn exotische vruchten onmisbaar. Eén van de traditionele gerechten welke regelmatig op het menu staat, zijn de knapperige tostones, gemaakt van bakbananen en vaak geserveerd met een pittige saus genaamd ‘Aji Criollo’. Zie onderaan deze pagina een recept hiervan.

Om ook jou te laten genieten van wat de Ecuadoraanse natuur te bieden heeft, hebben wij de állerlekkerste vruchten geselecteerd voor ons assortiment. Of je ze nu vers als snack uit de hand eet, gebruikt om een exotisch fruitdrankje mee te maken of ze verwerkt in een culinair gerecht, deze vruchten uit Ecuador zijn stuk voor stuk verrassend en zitten bomvol smaak. Buen provecho!

PRODUCT

1. Kiwano

Dit stekelige fruit is familie van de komkommer en meloen. Door de stekeltjes wordt de kiwano ook welk ‘horned melon’ genoemd. De binnenkant van een kiwano bevatten kamers met ‘drillerige’ zaadjes. Dit is eetbaar en brengt een lekkere, frisse smaak met zich mee.

NAAR KIWANO
Kiwano

PRODUCT

2. Maracuja

De maracuja complementeert ons prachtige assortiment van passievruchtachtige. Het vruchtvlees is verfrissend zuur en daarmee iets zuurder dan een gewone passievrucht. Lekker om zo uit te lepelen of te verwerken in een salade, dessert of cocktail.

NAAR MARACUJA

PRODUCT

3. Guanabana

De guanabana is ook wel bekend als zuurzak. Het is een vrucht uit de anonna-familie. Hij heeft een ovaal, stekelvormig uiterlijk en beschikt over sappig vruchtvlees. Dit vruchtvlees geeft een zoetzure smaak. Veel mensen geloven dat guanabana genezende krachten heeft. Dit is één van de redenen dat de guanabana zo populair werd.

NAAR GUANABANA
Guanabana
Pitahaya geel

PRODUCT

4. Gele pitahaya

Deze prachtige, geschubde cactusvrucht is één van de broertjes van de roze pitahaya; ook wel drakenvrucht genoemd. De binnenkant van een gele pitahaya bestaat uit wit lichtzoet en aromatisch vruchtvlees. Gele pitahaya’s staan erom bekend dat zij zoeter en romiger zijn dan de roze variant.

NAAR GELE PITAHAYA

PRODUCT

5. Cacao fruit

Deze indrukwekkende, geribbelde, groene, rode of gele vrucht groeit aan de cacaoboom. Binnenin de cacaofruit bevinden zich een heleboel cacaobonen. Deze cacaobonen worden vervolgens gedroogd waarna er chocola van gemaakt wordt. Maar de cacaobonen en de pulp kunnen ook zonder te drogen gegeten worden en dat is een bijzondere en lekkere smaakbeleving!

NAAR CACAO FRUIT
Cacao fruit
Bakbanaan

PRODUCT

6. Bakbanaan

Deze uit de kluiten gewassen bananen verschillen van gewone bananen doordat zij niet rauw gegeten kunnen worden. De bakbanaan is op z’n lekkerst als je wacht tot hij helemaal donker is verkleurd .

NAAR BAKBANAAN

PRODUCT

7. Rode banaan

Om maar met de deur in huis te vallen: rode bananen zijn helemaal puur natuur! De rode kleur wordt namelijk veroorzaakt door het antioxidant betcaroteen. En onder deze prachtige, roodbruine schil schuilt een heerlijke zachte banaan die zelfs zoeter is dan de bekende, gele banaan. Zeker het proberen waard dus!

NAAR RODE BANAAN
Rode banaan
FLP Ecauador

PARTNER

FLP Ecuador

In oktober 1986 begonnen Néstor en Camilo Gutiérrez hun exportactiviteiten met hun eerste verzending van 10 dozen Kaapse kruisbes naar Europa. Vandaag de dag is FLP uitgegroeid tot een toonaangevende exporteur met vestigingen in Ecuador, Colombia en Peru.

MEER OVER ONZE PARTNER FLP ECUADOR

AANRADER

Knapperige tostones met pittige Aji Criollo dipsaus

Naar het recept