4 personen
15 minuten


1 verse guanabana of 1 zak guanabana pulp
2 mini ananassen
Sap en rasp van 1 limoen
Kokosrasp voor decoratie

Piña Guanabana

In het geval van een verse guanabana: halveer de guanabana, snijd de kern eruit met een mes en verwijder de pitten. Mix in een blender tot een gladde puree. Plaats de puree in een vriezerbestendige schaal en plaats vervolgens in de vriezer tot deze volledig bevroren is. In het geval van een zak guanabana pulp: plaats de gehele zak in de vriezer tot deze volledig bevroren is. Knip daarna de verpakking los van de bevroren guanabana.

Halveer de mini ananassen en schep met een lepel of mes het vruchtvlees eruit, zodat er een holte ontstaat.

Mix het ananas vruchtvlees, het sap van 1 limoen en de bevroren guanabana in een blender tot er een zacht sorbetijs ontstaat.

Schep het sorbetijs in de mini ananassen en garneer met de kokos- en limoenrasp. Genieten maar!

Pina Guanabana

FRUIT GUANABANA

Guanabana

De guanabana is ook wel bekend als zuurzak. Het is een vrucht uit de anonna-familie. Hij heeft een ovaal, stekelvormig uiterlijk en beschikt over sappig vruchtvlees. Dit vruchtvlees geeft een zoetzure smaak. Veel mensen geloven dat guanabana genezende krachten heeft. Dit is één van de redenen dat de guanabana zo populair werd.

LEES VERDER

FRUIT

Baby ananas

Baby ananas is de de mini variant van een gewone ananas. Ze zijn dan misschien een stukje kleiner, maar ze zijn heerlijk zoet en zacht. Fijn is dat de binnenkant volledig eetbaar is, dus je hoeft de kern niet te verwijderen.

LEES VERDER

Meer recepten