15 personen
30 minuten

1 wasabiwortel

5 fingerlimes

1 myoga (in dunne reepjes gesneden)

2 myoga (blaadjes los gemaakt)

350 g sushirijst

1 bakje daikoncress

10 shisoleaves

20 g sesamzaadjes

Myoga sushi

Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Vorm met natte handen zoveel mogelijk kleine, langwerpige blokjes van de sushirijst en leg deze apart. Knijp de fingerlimes uit op een klein bordje. Leg de geroosterde sesamzaadjes ook op een klein bordje.

Dip onderkant van de ene helft van de sushi in de citruscaviar en de andere helft in de sesamzaadjes. Leg de sesam-sushi op een shisoblad, leg er een blaadje myoga overheen en decoreer met de citruscaviar.

Leg de rest van de sushi los neer en leg hier wat van de in reepjes gesneden myoga op. Decoreer met de daikoncress.

Rasp op het laatste moment de wasabi met een speciale wasabirasp en leg op iedere sushi een klein beetje wasabi.

GROENTE – WORTELS EN KNOLLEN

Myoga

Myoga wordt ook wel Japanse gember genoemd. Het is het zusje van de gewone gember en wordt geprezen door haar prachtige, delicate bloemknoppen. Deze jonge bloemknoppen groeien direct uit de grond en wanneer je ze laat doorgroeien komen er bloempjes tevoorschijn. De smaak van myoga is een beetje als die van gember, maar milder en met de bite van een sjalotje.

LEES VERDER

Meer recepten