5 personen
35 minuten
1 stokbrood (in plakjes gesneden)
Pitjes van 1 granaatappel
1 flespompoen (in dunne plakjes
gesneden)
50g pistachenootjes (gepeld)
250g ricotta
25g verse munt
80g pecorino kaas (geraspt)
2 knoflooktenen (fijngesneden)
Olijfolie
Pompoenbruschetta
Hussel de pompoenplakjes om in 1 el. olijfolie en peper en zout. Bak deze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC.
Meng 3 el. olijfolie met de helft van de fi jngesnedene knoflook en roer door. Verdeel de stokbroodjes op een tweede bakplaat en besprenkel met de knoflookolie.
Bak ca. 8 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
Maal intussen in een keukenmachine de munt (hou wat apart voor de garnering), pistachenootjes, pecorino, de rest van de knoflook, 1 el. olijfolie, peper en zout fijn. Schep de ricotta hier voorzichtig doorheen.
Verdeel het ricotta-mengsel over de stokbroodjes en beleg deze vervolgens met de pompoenplakjes, achtergehouden muntblaadjes en de granaatappelpitjes.
— POMPOENEN
Flespompoen
Deze flesvormige pompoen smaakt heerlijk zoet en nootachtig. Van binnen is de pompoen prachtig oranje en het vruchtvlees is zacht en vlezig. De schil is eetbaar en er zitten maar weinig draden en zaden in. Makkelijk te bereiden dus!